Casanova tízparancsolata értékesítőknekA vastagon szedett rész Casanova tízparancsolata, amit a hölgyek meghódítására alkalmazott. Nézzük meg, hogy az összes parancsolata hogyan működne az értékesítésben:

nincs még hozzászólás

5 dolog, amit az építőipar tanított az értékesítésrőlIdőnként az az érzésem, hogy a gazdaság bármely területére nézek, párhuzamot lehet vonni az értékesítéssel.

A 80-as években nagyon sok évet töltöttem az építőiparban. Érdekességként hadd mutassak meg 5 dolgot, amelyek egyértelműen tanúsítják, hogy az értékesítési alapok mindenhol kulcsszerepet játszanak.

1. Itt van rögtön az alaptudás

Enélkül az értékesítés nem lehet sikeres, mint ahogy semmilyen épület sem képzelhető el megfelelő alap nélkül.

Bár az építkezésben ezt minden szakember tudja, és kevés eset van, amikor elrontják az alapot, ami miatt összedől a ház, azonban az értékesítésben úgy tűnik, ez nem ennyire játszik komoly szerepet. Pedig legalább annyira fontos, mert azt tapasztalom, hogy az értékesítési kudarcok mögött nagyon sokszor olyan alapvető hibák szerepelnek okként, amelyeket meg lehetett volna előzni.

Milyen alapokra gondolok egy értékesítőnél?

nincs még hozzászólás

Hogyan tartsd meg a legjobb munkatársaidat?Az utóbbi 5 év felmérései alapján (íme, egy példaa magyarok 25-60%-a elégedetlen a munkahelyével, és max. 1 éven belül váltani akar. Vajon mi a TÉNYLEGES oka ennek, és hogyan veheted elejét, hogy a legjobb beosztottaid odébbálljanak?

“Soha nem látott mértékű gazdasági zűrzavar”

4 hozzászólás

Rendhagyó blogbejegyzés következik: a marketingesem egyik kedves ügyfelemmel, Selmeczi Tiborral készített interjút arról, hogyan sikerült értékesítési eredményein közösen 50-150%-ot javítanunk.

Kérlek, mutatkozz be az olvasóknak röviden.

Selmeczi Tibor vagyok, a Quad Light Media Kft. ügyvezetője. Tulajdonostársammal együtt visszük a céget, ami egy egyedülálló reklámfelület értékesítéséről szól. 

Gondoltad volna 2012 elején, hogy egy igazán kiváló évet fogtok zárni?

Nem igazán, hiszen az első negyedévben komoly nehézségekkel szembesültünk.

3 hozzászólás

"Gyárts" önjáró értékesítőt!Van egy rossz és egy jó hírem – kezdem a jóval: a hiedelmek ellenére vannak nagyon tehetséges és sikeres értékesítők, akik képesek rövid betanulás után komoly eredményeket hozni. Tehát alapból jók.

A rossz hír, hogy bármilyen jó alapanyag valaki, el lehet rontani a betanításnál és a foglalkoztatása során. Közel 20 éves tapasztalatom alapján megállapítottam, hogy 90%-ban a helytelen betanítás és a rossz motiváció miatt válnak sikertelenné az értékesítők.

Recept az önálló és sikeres értékesítőhöz

2 hozzászólás
Oldal: 1 / 36123...102030...Utolsó oldal »